Chovatelská stanice Ninya Órë

Santýnčino těhotenství

11.05.2011 13:45

 

Santýnčino těhotenství můžete sledovat zde :  

Abychom nepředbíhali, těhotnou se Santý nestala z ničeho nic, že :-)!

 Krytí proběhlo 14. a 15.4. 2011

  Santý si s háráním dala pěkně na čas, začala 4.4.2011, o týden později jsme šli na progesteron, který byl 0,9. Na další jsme šli ve středu 13.4. dopoledne s tím, že jsem si říkala, že budeme mít tak den, možná dva, na přípravu na cestu.. Ale ejhle, ve 3hod odpoledne mi volá veterinář „Je to 6,6 tak sedejte do auta, cesta daleká, jeďte!“ No to byl shon, teda! Rychle zavolat kámošce, co semnou měla jet, ta si „za 5min.12“ vyřizovala dovču, rychle nabalit vše potřebné…“sakr, hl.nezapomenout Santý!:-))“

Vyjela jsem, uff.. cesta nic moc, pršelo až k Hradci Králové, k Mirče do Neratovic jsem přijela asi až za 4hodiny od výjezdu. Vyjely jsme od nich asi v 1 v noci. Řídila jsem až do 4 rána před Berlín, kde jsme daly šlofíčka. Pak se volantu chopila Mirča, je skvělá řidička a moc jí děkuji za pomoc při cestování!

Náš cíl bylo městečko Hammoor, kousek od Hamburku a také kousek od rodiny Baack a našeho vysněného Bosca! Na penzionek jsme dojely asi kolem 11h, ubytovaly se v krásném prostředí a odpočívaly až do 15hod, kdy jsme vyjely za Santýnčiným ženichem

Bosco s pánečkem na nás již čekali, šli jsme se kousek projít aby se psiska mohli očichat,ale myslím, že to byla láska na 1.pohled, Santý se zamilovala :-)! Začala před Boscem „tancovat“ a chtěla si hrát! Pustili jsme je do obrovského oploceného výběhu, který mají Baackovi u domu, „novomanželé S+B“ si začali hrát, udělali asi dvě malé kolečka po pozemnku a najednou „to bylo“! Úplně sami, bez jakékoli pomoci, přirozeně!!! Nevěřila jsme svým očím, „prvnička“ a jak perfektně ji příroda vedla! Svázaní byli asi 30-40 min. Poté jsme si příjemně  povykládali a to nejen o Burbulech, jejich vlastnostech, o tom co u nich preferujeme, čeho chceme v chovu docílit, o Boscovi a Santý, Bylo to báječné odpoledne!!!

Na druhý den jsme byli domluveni opět na stejný čas, a jelikož byl pracovní den a Olaf i Jeska museli do práce, měly jsme celé dopoledne na obdivování okolí! Vše bylo tak nádherné, byla jsem opravdu nadšená, vše krásně upravené, čisté, lidi milí….! V okolních vesničkách bylo nespočet farem, převážně koňských, s velkými jízdárnami a pastvinami!No úžansé!

Druhé rande si Santý a Bosco trochu více užili, déle si hráli a běhali po celém výběhu a jelikož bylo vedro, nakonec se uchýlili do stínu, kde jsme opět zůstali skoro ¾ hodiny :-D!!!

Musím říct, že tak  perfektní zázemí pro psy a odchov a výchovu štěňátek, jako mají v "Baack Boerboel" jsem snad ještě neviděla! Olaf a Jeska jsou velmi přátelští a milí lidé a jejich burbuláčci jsou dokonalí! Perfektně poslušní, milují nadevše svou rodinu a i Bosco, který měl u sebe háravou fenečku v nejlepším perfektně poslouchal a jeho oči láskyplně kmitaly ze Santý na milovaného pána :)! Myslím, že jsem nemohla vybrat lepšího psa a lepší chovatele!!! Děkuji jim za vše a také obrovské DÍÍÍK patří Mirušce, mému pomocnému andílkovi!!!   

   

(Více fotek ZDE)    

 Čekání na sono bylo docela napínavé, Santý sice vykazovala známky těhotenství, ale přesto jsme si jistá nebyla. 27 den těhotenství, jsme se vydali na ultrazvuk. Ihned jak paní veterinářka přiložila sono k bříšku, řekla, že miminka tam jsou a je jich dost :))!!!

10.4. 2011 březost Santýnky je tedy potvrzena!!!!!

37. den  březosti

Santýnka na sebe dává větší pozor, když po ní malá čertice Kiburka skáče a kouše ji, tak raděj odchází do bezpěčí a tam, kde má klid! Mám pocit, že je i více žravá, i když ona vždy apetit měla obrovskej :-D!Ale také se nám párkrát stalo, že Santý nedojedla baštu, takže asi i nějaké ty "těhu nevolnosti" jsou... Na prochajdy chodíme už jen na vodítku, aby nedělala při hře s Amoškem ty jejich klasické akrobatické kousky (kotrmelce apod.) a aby se miminka v bříšku necítila jako na ruském kole :D!

více fotek zde: https://amnio.rajce.net/kosticky,_Santy_37den_brezosti

48.den březosti

Santýnka nám "kyne" před očima, již přibrala 10kg, byla prohlídnutá veterinářem, na sonu jsme opět viděli budoucí psí miminka! Jsou krásnáá (hihiii).Vše je v pořádku. Naše budoucí mamina už se zabydluje v porodní bedýnce, i když více než ona tam odpočívá Amošek a Kiburinka, těm dvěma se tam velice líbí! Santý baští 3-4x denně, maso se zeleninou a doplňkama, jako jsou řasy, pangamin, medík, atd. Také jsem už cítila malé burbulíky jak se v Santý bříšku hýbou:-)!

 

56. den brřezosti

Santý se kulatí a kulatí...

59.den březosti

Santýnka se připravuje na porod... pořád funí a sotva se valí.Už ani baštit nechce...

63.den březosti

Santý začala hodně funět, dýchala jak lokomotiva, hrabala "hnízdo" ve všech pelíškach, které po domě máme a tak jsem volala "naši porodní asistentku" Sašku :-)). No jelikož si Santý s porodem ješte den počkala, udělaly jsme si odpočinkový, pohodový den, i když v noci jsme zamhouřily oči jen zřídka...

 

64.den březosti

Santýnce v noci z 16.na 17.6. odtekla plodová voda, měla porodní stahy, ale 1.štěňátko nikde... po 3 hodinách jsme tedy volali veterináře a ihned jeli k němu... Santýnce nakonec musel být udělán císařský řez. Veterinář řekl, že velikost a počet štěňátek byl nejspíše důvodem! Bohužel první chlapeček, který byl obrovský (největší ze všech) se nedokázal prodrat ven,což byl možná také důvod komplikací porodu, a zemřel ! Také nejmenší malý brouček nás opustil krátce po porodu !

Ovšem 2 překrásné holčičky a 7 úžasných chlapáků nám od 6hodin rána 17.6.2011 dělají radost a mají se k světu!

Kopírování textů a fotek z těchto stránek je bez svolení autora zakázáno !!!

Vytvořeno službou Webnode

TOPlist